Bij een deurklink denk je niet direct een een mode artikel, je zult immers niet vaak een deurkruk of deurknop vervangen tenzij deze versleten is. Toch kan het design van een deurkruk zeker
van invloed zijn op het karakter van de kamer. Daarnaast moet het uiteraard ook een praktisch ontwerp zijn. De deurklink jaren 30 is een beroemde “design” deurkruk die nog steeds erg populair is. Sterker nog, je ziet ze steeds vaker in zowel klassiek ingerichte als moderne woningen. Wat maakt deze deurklink jaren 30 stijl zo bijzonder, en waar komt deze naam eigenlijk vandaan?

Waar komt de deurklink jaren 30 vandaan?

Zoals de naam al doet vermoeden is de deurklink jaren 30 in de vorige eeuw ontworpen. De inspiratie was een ton met een stalen ring boven en beneden, bijvoorbeeld voor de opslag van
wijn. Nu kennen we de deurklink jaren 30 stijl als “ton 400”, een mooie combinatie van donker ebbenhout en nikkel of een andere metaalsoort. Met enkele bijbehorende rozetten heb je een stijlvolle en duurzame deurkruk die past op de meeste deuren én in vrijwel ieder interieur.

Perfecte combinatie van vorm en functie

Hoeveel producten uit de jaren dertig van de vorige eeuw worden tegenwoordig nog gebruikt? Met de snelle veranderingen in interieurdesign en decoratie is het opvallend dat de deurklink jaren 30 nog steeds zo populair is. Het uiterlijk is dan ook vooral elegant en stijlvol, het is een opvallend detail dat toch niet de aandacht naar zich toetrekt. Tel daarbij op dat de zachte, ronde vormen aangenaam aanvoelen en door het ontbreken van scherpe randen ook kindvriendelijk is. Het is een praktisch gebruiksvoorwerp waar eigenlijk niets meer aan verbeterd kan worden. De ton 400 deurklink jaren 30 is echt een pareltje aan iedere deur waar je niet alleen met plezier naar kunt kijken, maar ook geschikt is voor dagelijks gebruik.