Steigerhout is een prachtig materiaal. De structuur en kleur van deze houtsoort is mooi om te zien, en geeft leven aan een ruimte. Een Schuifdeur met steigerhout is niet alleen een blikvanger, het is tevens een praktisch design dat in elke ruimte tot zijn recht komt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto op deze pagina, waar de deur op lijkt te gaan in de wand.

Het schuifdeurbeslag dat bij deze Schuifdeur met steigerhout wordt gebruikt is gemaakt van gehard staal dat voorzien is van een zwarte poedercoating. Het steigerhout heeft een natuurlijk bruine kleur dat een beetje grijzige tint heeft. Dat is een typisch kenmerk van steigerhout. De naam is afkomstig van het gebruik in de bouw. Steigerhouten planken worden gebruikt om op grote hoogtes te werken. Omdat er in de bouw veel wordt gewerkt met steen en beton komt er stof in de houtnerven waardoor het hout licht verkleurd. Dit doorleefde uiterlijk is zeer prettig om naar te kijken, en past in vrijwel elk interieur.

Schuifdeursysteem dat gezien mag worden

De manier waarop het steigerhout van de schuifdeur opgaat in de muur met dezelfde kleurstelling maakt het zwarte schuifdeursysteem meer zichtbaar dan normaal gesproken het geval is. Bij deze schuifdeur is ook gekozen voor een stalen frame dat perfect aansluit op het schuifdeursysteem. Het lijkt alsof het staal met zwarte poedercoating aan de muur zweeft. Je zou haast denken dat het een fotomanipulatie betreft, of optisch bedrog. De manier waarop het stalen frame contrasteert met de omgeving is een bijzondere toepassing van een schuifdeursysteem zoals je die niet zo vaak ziet.

Slimme oplossing voor krappe ruimtes

Een schuifdeur werkt anders dan een scharnierdeur. Dat is met name in kleinere ruimtes als deze een groot voordeel. Met een normale deur zou je de pooltafel niet op deze plek kunnen plaatsen. De schuifdeur is eenvoudig te openen en schuift netjes opzij zonder kostbare ruimte in te nemen. Je kunt rekening mee houden met de richting waarin de deur schuift. In dit geval zal de schuifdeur de kleine foto’s op de wand afdekken. Je kunt er ook voor kiezen dat de deur achter een meubelstuk verdwijnt, bijvoorbeeld de bank op de foto. Je hebt veel meer vrijheid bij het inrichten van een kamer wanneer je een Schuifdeur met steigerhout aan de wand hangt.

Schuifdeur met steigerhout past overal

Het voordeel van een schuifdeursysteem is de veelzijdigheid. Je kunt zelf kiezen welk formaat schuifdeur je plaatst, van welk materiaal en in welke kleur. In dit geval is er een relax ruimte ingericht. Open de deur, stap binnen en geniet, dat is wat deze locatie uitstraalt. Door de kleurstelling lijkt de Schuifdeur met steigerhout onderdeel uit te maken van de wand, je zou ook juist een deur kunnen hangen met een contrasterende kleur waarmee het aanzicht van de kamer compleet anders wordt. Het is de vrijheid van design die veel mensen aanspreekt.

Overal een Schuifdeur met steigerhout

Deze Schuifdeur met steigerhout zou net zo mooi staan in een huiskamer, tussen een slaapkamer en badkamer of op een modern kantoor. De combinatie tussen strak staal en natuurlijk hout maakt dit een geheel dat past in elk interieur en op elke locatie.