Schuifdeuren op maatElke woning is uniek, dat geldt ook voor de bewoners. Je wilt de vrijheid om jouw huis in te richten op een manier die past bij jouw leefstijl. Deuren zijn daarbij belangrijk, elke keer als je van de ene kamer naar de andere kamer loopt krijg je daarmee te maken. Als je niet wilt kiezen uit de standaard saaie deuren is een schuifdeur wellicht voor jou de oplossing. Je bent daarmee niet langer gebonden aan de afmetingen van een “gat in de muur”, je hebt veel meer vrijheid in interieur design. Met schuifdeuren op maat bepaal jij hoe een woning of een kantoor wordt ingericht. Wanneer je nog niet eerder hebt nagedacht over schuifdeuren op maat geven we je in dit artikel graag wat praktische informatie.

Kies het juiste schuifdeursysteem

Bij de keuze van schuifdeuren op maat speelt het schuifdeurbeslag een belangrijke rol. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het draagvermogen van het schuifdeurbeslag, een solide houten of metalen schuifdeur kan behoorlijk zwaar worden. De materialen die gebruikt worden in het beslag moeten sterk zijn en duurzaam.

Welke stijl past in de ruimte?

Bij schuifdeuren op maat bepaal je zelf het uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld een boerenhouten schuifdeur nemen met een warme, landelijke uitstraling. Of een schuifdeur op basis van steigerhouten planken met een koele, grijze tint. Steeds meer mensen kiezen voor een stalen schuifdeur met een industriële look. Daar kun je ook ruiten in laten plaatsen, houten schuifdeuren zijn eigenlijk altijd solide houten panelen.

Zelf schuifdeuren op maat hangen

Het ophangen van een schuifdeur is veel eenvoudiger dan je wellicht zult denken. Je moet gewoon het juiste schuifdeurbeslag kiezen en de instructies volgen. Je kunt aan de meeste wanden een schuifdeur hangen, zowel op beton als op hout. Wanneer je er niet zeker van bent neem je gewoon even contact op de helpdesk. Door zelf de schuifdeuren op maat te hangen spaar je direct kosten op montage.

Voor iedereen de juiste stijl

Als je schuifdeuren op maat kiest wil je zoveel mogelijk keuze hebben. Niet alleen voor de schuifdeur maar voor het gehele systeem. Bijvoorbeeld extra grote rollers, of juist wat meer subtiel. Een zwarte kleurstelling of juist wit, wellicht houd je meer van RVS  schuifdeursysteem voor een moderne uitstraling. En je kunt naast lengte ook de schuifdeuren op maat langs elkaar af laten lopen, bijvoorbeeld voor een inbouwkast.

Je ziet het, er zijn volop mogelijkheden met schuifdeuren op maat. Kijk op de website voor meer suggesties en foto’s van schuifdeuren in de praktijk.