Schuifdeuren zijn te koop in alle soorten en maten, je kunt ook kiezen uit verschillende materialen. De houten schuifdeuren zijn het meest bekend, daarnaast kun je ook voor staal kiezen of een combinatie van deze materialen. Met een stalen binnendeur creëer je een compleet andere uitstraling dan met een boerenhouten schuifdeur. Laten we de grootste verschillen eens naast elkaar leggen.

Houten schuifdeur en stalen schuifdeursysteem

Dit is de combinatie die we allemaal kennen, een stalen schuifdeurbeslag aan de wand waar een massieve houten schuifdeur in wordt gehangen. Deze combinatie straalt degelijkheid uit met een natuurlijk karakter door de mooie tekening van het hout. In tegenstelling tot een stalen binnendeur worden de twee ruimtes compleet van elkaar afgesloten wat privacy biedt, het geeft elke kamer een intieme sfeer.

Houten schuifdeur met stalen omlijsting

Deze combinatie is ook heel aantrekkelijk, het geeft een origineel accent aan de houten schuifdeur. In feite is het systeem gelijk aan de standaard houten schuifdeur met stalen schuifdeursysteem, maar ditmaal worden de houten planken omspannen met een subtiel stalen frame. Omdat het schuifdeurbeslag aan de wand eveneens van staal is gemaakt ls het contrast tussen deur en rails minder groot, wat de eenheid vergroot. Bij deze constructie is er eveneens niet het doorkijkeffect wat bij een stalen binnendeur wel het geval is.

Stalen binnendeur met stalen schuifdeursysteem

Het werd al tweemaal genoemd; het doorkijkeffect. Wanneer je de schuifdeuren niet zozeer gebruikt om twee ruimtes visueel van elkaar af te sluiten is een stalen binnendeur met een variabel aantal tussenbalken de perfecte manier om meer ruimte te creëren. De afzonderlijke kamers staan met elkaar in verbinding wat de ruimte optisch veel groter maakt. Door glazen ruiten in de stalen binnendeur te plaatsen is er toch een stukje privacy, hoewel deze deur ook erg mooi kan zijn zonder glas met een voornamelijk decoratieve functie.

De keuze voor een houten binnendeur of een stalen binnendeur hangt van diverse factoren af, zoals de indeling van de locatie, de behoefte aan privacy en uiteraard de persoonlijke voorkeur. Bekijk alvorens een keuze te maken eerst de mogelijkheden en foto’s in de praktijk voor meer inspiratie.